Buitenruimte

Onze buitenruimte

Onze buitenruimte is zo ingericht dat de kinderen voldoende uitdaging hebben. De buitenruimte staat in het teken van het kind en de natuur. Het kind moet zich veilig kunnen voelen buiten zodat hij of zij zich goed kan ontwikkelen en op zijn eigen tempo de natuur kan ontdekken. Om die veiligheid te bieden hebben we een babytuin en een speelplaats voor de oudere kinderen. Natuurlijk mogen de grotere kinderen bij de baby’s kijken en kunnen de baby’s op onderzoek uit gaan op de speelplaats. Op de buitenruimte is ten alle tijden een pedagogisch medewerker aanwezig. Het buiten spelen is dan ook altijd onder begeleiding.

Kinderdagverblijf Het Eikenbos vindt het erg belangrijk dat kinderen leren hoe ze met de natuur en de dieren om moeten gaan, maar ook wat er allemaal gebeurt in de natuur. Daarom is er bij onze buiten speelruimte van natuurlijke materialen gebruik gemaakt. Wij streven er naar om minimaal één keer per dag naar buiten te gaan, ook als het koud is of als het een beetje miezert. Natuurlijk passen we dan wel de buiten speeltijden aan naar de weersomstandigheden en zullen niet alle leeftijden naar buiten gaan.

Wat bieden wij de kinderen met buitenspelen:

• We onderhouden een moestuin met de kinderen.
• Er is een zandbak.
• Er is een speelhuisje.
• Er is buitenspeelgoed (denk aan ballen, fietsjes, steppen enzovoort)
• Een ontdekkingstuin.

Onze pedagogisch medewerkers zullen buiten activiteiten aanbieden aan de kinderen die dat leuk vinden. U kunt denken aan overgooien, overschoppen, zakdoekje leggen, een rollenspel enzovoort. Het zal altijd vrijblijvend zijn of een kind aan een activiteit mee doet of dat hij of zij lekker zelf gaat spelen.

		
Buitenruimte 3
Buitenruimte 2
Buitenruimte 1